Posted in Home, Vardag

En dag semester

Tog en semesterdag idag, och det va nog rätt skönt ändå. Har en boll för mycket i luften känner jag, särskilt på jobbet, så att få lite tid att beta av saker här hemma är guld värt. Och idag fick vi mycket gjort!

Medan bae hade sovmorgon hann jag packa upp tre kartonger. Fråga mig inte vart nånting är, det enda jag har koll på är att de inte längre är i kartong ^_^ Därefter hann vi med Bauhaus med diverse inköp innan vi for till gamla lägenheten för en besiktning. Vissa saker visste vi att vi skulle få nedslag på så det var inga direkta överraskningar där. Originalplanen var då att åka och lämna tillbaka alla nycklar men då vi egentligen har lägenheten ända till den sista så tänkte jag att “nä, det är nog bättre att behålla dem ett tag till om nånting händer”.

Annars har det varit lite stiltje med uppackningen här hemma då det känns som att det är lite katten på råttan, råttan på repet… med att första välja soffa, bestämma vart den ska stå, sen se vart tv:n kan vara och då vart det finns plats för bokhylla etc. Men idag så köpte vi faktiskt en soffa! Eller vi beställde en i alla fall, missade deadline för leverans innan semestern men vi får den dagarna innan vår egen semester i augusti i vart fall, woohoo. (Hmm, frågan är om vi inte ska bära in tv:n i sovrummet så länge så att vi kan titta bekvämt på GoT s07..) Kändes väldigt vuxet; provsitta, kolla tyg, bygga ihop egna delar, färg på ben – mmm, det här kommer bli världens bästa soffa, för oss. Som lite kontrast så fick vi faktiskt båda två, både bae och jag, visa legitimation på bolaget när vi köpte vin, inte lika vuxet.

Väl hemma igen så visade det sig att vårt nyaste husdjur, Rawr’omatic (en robotdammsugare) kört sönder en tavla och lämnat glas över hela golvet, antar att vi måste barnsäkra lägenheten lite ändå..

Hade även tänkt ge våra andra barn, våra halvdöda kaktusar, lite vatten. Tog ett par varv runt i lägenheten för att hitta vattenkannorna men kan inte hitta dem nånstans. Börjar febrilt leta i minnesbanken om jag sett dem, ställt dem på nån bra plats men nää, tomt. Blir jäkligt nojig att vi glömt kvar dem i förra lägenheten. Sagt och gjort, promenaddags! Och mycket riktigt, trots besiktning och städfirma och grejer, där i underskåpet står dem tillsammans med lite växtnäring. Tur vi sparade nycklarna!

Så efter all denna spänning idag sitter jag nu med ett glas rödvin och äter lite kladdkaka, imorgon är det helg igen. Skönt man får vila upp sig lite efter ledigheten 🙂

Kladdkaka

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s